Open activiteiten

Open activiteiten rond goed leven en sterven

Rond het boek van Sebo Ebbens: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’ en rond deze website: ‘Goed Leven en Sterven‘ worden verschillende bijeenkomsten en cursussen aangeboden. De hier genoemde activiteiten zijn die activiteiten die open staan voor iedereen.
Mocht U zelf een cursus willen organiseren in Uw omgeving, klik dan op aanbod om de verschillende mogelijkheden die er zijn en mail Uw wensen via contact.

Rotterdam, zes studiedagen in het komende voorjaar

In het voorjaar van 2020 worden er zes open studiedagen georganiseerd in Rotterdam. De cursus is helaas vol. 
Tijdens de studiedagen worden de belangrijkste theorieën van het boek besproken en worden de belangrijke beoefeningen uit het boek samen beoefend. De data zijn: zondag 19 januari (deze dag is geweest), zaterdag 22 februari (deze dag is geweest), zondag 22 maart, zaterdag 18 april, zaterdag 23 mei, en zondag 21 juni. De dagen beginnen om 11.00 uur en duren tot uiterlijk 16.30 uur. De dagen worden gegeven door de schrijver van het boek, Sebo Ebbens. De cursus wordt gehouden bij deelnemers thuis. Zie voor meer informatie de uitnodiging open dagen Rotterdam op deze website. Dat geeft een indruk hoe deze cursus eruit ziet. 

Zutphen, zes dinsdagavonden in maart en begin april

Gedurende de komende weken in maart en begin april worden er zes open dinsdagavonden georganiseerd over het onderwerp ‘Leven en sterven’ in Zutphen. Het gaat om de data: 3 maart, 10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart en 7 april. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. De avonden worden gehouden in Dat Bolwerck op de Zaadmarkt en worden gegeven door Sebo Ebbens. Informatie over de opzet van de avonden en de te behandelen onderwerpen is te vinden op zes avonden in Zutphen. De prijs voor de zes avonden bedraagt E 125,-. Er zijn minstens 10 deelnemers nodig om de cursus te laten. doorgaan. Je kunt je voor deze cursus inschrijven bij Xera Alberts via haar mail (xera@datbolwerck.nl). Het adres van Dat Bolwerck is Zaadmarkt 112 in Zutphen. Het is iets meer dan 10 minuten lopen van het station. 

Arnhem, een open avond begin maart

Schrijver en boeddhistische leraar Sebo Ebbens komt op vrijdagavond 6 maart op het Shambhala Centrum in Arnhem praten over zijn nieuwe boek: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’. Het adres van het Shambhala Centrum Arnhem is Rijnkade 32, 6811 HA Arnhem. 
De inleiding gaat over hoe we om kunnen gaan met de grotere en kleinere overgangen in ons leven. In het bijzonder gaat het over de allergrootste overgang – die naar ons sterven! Ook gaat het over wat dat betekent voor de kwaliteit van ons leven. Klik voor meer informatie over de avond op https://shambhala.nl/calendar-details/?id=439181. Daar staan ook de toegangsprijzen (gratis, evt. een donatie) en de tijden (van 20.00-22.00 uur), en nog meer. Zo staat er bijvoorbeeld dat het plezierig is als je je even aanmeldt.

Bredevoort, een open avond in juni

Op zaterdagavond 20 juni zal er in Bredevoort (in de Achterhoek) in de Koppelkerk een lezing gehouden worden over het boek: ‘Op de golven van geboorte en dood’. De lezing wordt gegeven door de schrijver van het boek: Sebo Ebbens. De lezing begint om 20.00 en duurt tot uiterlijke 22.00 uur. Halverwege is een pauze inbegrepen. Het precieze programma volgt nog. Klik voor meer informatie over de Koppelkerk en de activiteiten aldaar op www.koppelkerk.nl 

Activiteiten die tot nu toe hebben plaats gevonden

De belangrijkste activiteiten die tot nu toe hebben plaats gevonden rond het boek ‘op de golven van geboorte en dood’ van Sebo Ebbens, waren:
* Een middag voor leden van Nalandabodhi Nederland, begin September 2019;
* T
wee avonden in Zutphen. De eerste avond ging over de algemene visie van de Tibetaanse boeddhisten op leven en sterven. De tweede avond ging over de consequenties van dit denken voor ons huidige leven. Deze avonden vonden plaats in November 2019 in Dat Bolwerck;
* E
en avond voor vrijwilligers van het Hospice ‘de Liefde’ in Rotterdam. Dit hospice is boeddhistisch (humanistisch) geïnspireerd en zal in maart 2020 de deuren openen. Deze activiteit vond begin december 2019 plaats;
* Ook vonden v
eel gesprekken plaats met (gezonde en zieke) mensen over omgaan met ‘leven en sterven; sterven en leven’.